Wat kan ik doen tegen acne?

Wat kan ik doen tegen acne, is een veelgestelde vraag bij schoonheidssalon Diana. Heel veel is het anwoord. eerst bekijken we welke vorm van acne je hebt, met onze 25 jaar ervaring en specialisatie in acne.

Er zijn vele verschillende soorten acne, de acne die we in de salon het meest behandelen zijn:

 • acne vulgaris ( jeugd acne, ontstaat in pubertijd)
 • stress acne (meestal 30+) wat kan ik doen tegen acne

Eerst moet je begrijpen hoe acne of puistjes ontstaan?

In de pubertijd heb je meer last van hormonen. Het (androgene) hormoon zorgt ervoor dat er meer talg ( vet op de huid) ontstaat.
De huid (hoornlaag) verdikt en hierdoor kan het talg moeilijk uit de porie.
De talgklier verstopt door de ophoping van talg in de porie.
Op de huid hebben we een bacterien ( propionibacterium acnes) deze zijn altijd aanwezig op de huid, maar doordat de talgklier nu verstopt is, ontstaat er ook een ophoping van deze bacteriën in de talgklier en veroorzaken hiermee een ontsteking, de puist. Nu dat je begrijpt hoe het ontstaat kan je je misschien voorstellen wat je er mee kunt doen.

Waarom acne, terwijl ik al lang geen puber meer ben?

We zien het steeds meer, puistjes terwijl we de 30 jaar al gepasseerd zijn. Dit kan met verschillende oorzaken te maken hebben. Bijvoorbeeld stress is een hele belangrijke maar ook voeding. Soms lijkt het acne maar zijn het ontstekingen veroorzaakt door voedingsintoleranties, problemen met darmen etc. Daarvoor is een intake en een behandeling erg belangrijk. Als je thuis aan de slag gaat met producten zien we vaak dat de huid totaal uit balans gaat, waardoor nog meer roodheid en schilfers ontstaan. Hiervoor is maar één advies. Laten we er samen naar kijken!

Wat kan je doen tegen Acne of puistjes?

De huid moet heel goed gereinigd worden. De huid (hoornlaag) moet dunner worden, zodat het talg en de P. acnes bacterie er makkelijker uit kan waardoor er niet zo snel een ophoping (dus ontsteking) ontstaat. De ontsteking moet zo min mogelijk verspreid worden, zodat er op een andere plek geen volgende puist ontstaat.

Vergoeding ziektekosten verzekering is mogelijk.

Doordat we in het bezit zijn van een acne diploma en geregistreerd staan bij de Anbos,  is het mogelijk om een vergoeding te krijgen van je ziektekosten verzekeraar. Dit hangt wel af van de verzekeraar en welk pakket je hebt. Vraag hiernaar bij je verzekeraar. Is dit mogelijk dan betaal je bij ons de rekening en factureer je deze naar je  verzekeraar.

Wat kan je zelf tegen acne doen:

Wat mag je absoluut niet zelf doen:

 • uitknijpen van puistjes. Ik weet dat dit vaak het aller moeilijkst is maar hierdoor verspreid je de bacteriën en door dat je knijpt in de puist scheurt de huid waardoor er littekens ontstaan. Acne gaat weg na verloop van tijd maar littekens kunnen je hele leven blijven.wat kan ik doen tegen acne

Hoe kan de schoonheidsspecialist helpen tegen acne en puistjes

 • Goed reinigen van de huid
 •  Speciale Dermaquest peelings die de hoornlaag verdunnen en ontstekingen verminderen, werken veel sterker dan de scrubs thuis.
 •  Met speciale apparatuur de hoornlaag verdunnen( microdermabrasie)
 •  Alle mee-eters en puistjes verwijderen, op een manier zodat er geen littekens ontstaan. Dit is heel belangrijk zodat de talgkliertjes leeg komen en dus ook geen bacteriën gaan ophopen.
 •  En heel belangrijk, wij kunnen goed adviseren wat je het beste kunt doen en laten, zoals producten, camouflage en voeding.

Hoe Knijp je toch een puist goed uit ( al weet je dat dit niet slim is)

Als je toch een puist gaat uitknijpen ( en je hebt het bovenstaande gelezen) dan leg ik  hier uit zodat je zo min mogelijk schade maakt.

Wat kost een behandeling en wanneer kan ik een afspraak maken?

Is het niet mogelijk om een afspraak te maken dan kan dit met het volgende te maken hebben:

 • Zorg dat je alleen het vinkje aan hebt staan, waarvan je de behandeling ook wilt.
 • Je kunt hooguit 4 weken vooruit boeken.
 • De (maandag)avond is alleen offline te boeken. Whatsapp 0642467775

Heb je vragen of kan je een afspraak niet op de gewenste tijd boeken, neem dan even contact met ons op. Wij hebben iets meer mogelijkheden om afspraken in te boeken dan online mogelijk is.

  Uw naam *

  Uw email *

  Onderwerp *

  Uw bericht *