shutterstock_219398878Vaak komt moeder mee met behandeling van acne

Al meer dan 20 jaar krijg ik jongens en meiden in mijn praktijk met puistjes, de één met een paar de ander een heleboel.

Vaak komen ze hier met hun moeder. Het eerste wat ik probeer uit te leggen is hoe acne ontstaat in de pubertijd en hoe belangrijk het is om dit goed te verzorgen. Vaak weten de moeders dit wel maar de kunst is om hun zoon of dochter te laten geloven wat de moeder zegt.

De puber zal er zelf thuis wat aan moeten doen.

Ik leg de puber dan ook uit dat als ze denken dat ze alleen voor een behandeling hoeven te komen (die moeders toch wel betaald) en thuis doen ze er niets aan, (want daar hebben ze geen zin in) dat het eigenlijk geen zin heeft om te komen. Ik leg daarbij ook uit hoe het probleem zich verergert zolang ze en niets aan doen en in de pubertijd zitten en deze kan heel lang aanhouden.

Vaak merk ik dat ze dit van mij aannemen en de meesten doen er thuis net als wij alles aan om het te verbeteren. En zien ze daardoor snel resultaat!

Luistert mijn eigen dochter wel, naar mijn adviezen.

Nu is mijn dochter zelf 12 (een schat van een meid maar ik voel de pubertijd voor de deur staan) en krijgt ze last van pukkels. De ernst ziet ze er nog niet van in, zoals een puber betaamt.

Maar i.p.v. dat ik nu de schoonheidsspecialist ben die advies geeft, ben ik nu haar moeder. En ervaar ik waar menig ouder tegenaan loopt( Wat je moeder zegt is niet geheel interessant). En daar zit ik dan met een praktijk vol met apparatuur en goede producten die zo tot haar beschikking staan. Maar hoe krijg ik haar zover dat ze iedere dag haar gezicht reinigt, want dit is de absolute basis om acne aan te pakken.

Na een half jaar een beetje aanmodderen hebben we nu een afspraak. Ik heb nu een foto gemaakt en voor mijn blog, reinigt ze iedere dag haar gezicht met de enzym cleanser en gebruikt ze de purifying cream van Babor. Na een maand maken we weer een foto en kijken we hoe het gaat.

Voor de behandeling heb ik een oplossing gevonden. Elisa, mijn mbo4 stagiaire, heeft net als ik haar acne specialisatie en zij doet dus de behandeling bij Demi. Want als ik 4 pukkels weg hebt gehaald heeft ze echt geen zin meer, maar doet Elisa dit dan gaat dit prima.

Ik hoop dat als ze na een maand resultaat gaat zien, ze vanzelf het belang gaan inzien van een goede verzorging. Maar misschien ben ik nu iets te enthousiast als moeder van een beginnende puber.

Voor meer informatie zie, wat kan ik doen tegen acne.

Geef een antwoord