Hoe ben ik in aanraking gekomen met kinesiologie!

Zoals de meesten van jullie weten ben ik al 2,5 jaar bezig met een hbo studie kinesiologie. Ik ben 8 jaar geleden met kinesiologie in aanraking gekomen toen ik met mijn toen 8 jarige dochter, Demi, hulp zocht. Ze had veel last van buik klachten en zat niet lekker in haar vel. Een kinesioloog heeft haar toen met spiertesten getest op voedingsintoleranties en wat waren wij verbaasd. Het eerste wat ik dacht was, hoe kan dit nou. Het tweede wat ik dacht was, als dit bestaat om op zo’n eenvoudige manier, zonder pijn, mensen te kunnen testen dan wil ik dit ook leren. 5 jaar lang heeft dit gesudderd, ondertussen was Demi al lang van haar klachten af. Omdat ik zelf al jaren liep te tobben met mijn rug heb ik al mijn vooroordelen overboord gegooid en de eerste cursus touch for health gedaan. Wat was dat leuk!

Na een aantal cursusen toch maar gekozen voor de opleiding!

Na een paar cursussen heb  ik toch besloten om de hele opleiding te gaan doen en nu 21 modules verder mag ik bijna examen doen( november 2018) voor mijn basisdiploma Kinesiologie. Wat heb ik veel aan deze opleiding gehad. Door goed bewust te worden van mijn lijf en veel beter te luisteren. Te beseffen dat alles met elkaar in verbinding staat. Mijn manier van denken en handelen, hoe ik met drukte/stress omga en wat ik aan voedingsstoffen wel of juist niet binnen krijg, is zo bepalend voor de onbalansen die in mijn lichaam  ontstaan en daardoor kunnen vele klachten ontstaan. Ik moet het even afkloppen, maar ik ben al 1,5 jaar zo goed als pijnvrij. En als ik weer wat voel dan zie ik dit als een waarschuwing om weer even stil te staan met hoe het werkelijk met me gaat. Dan handel ik direct, waar ik eerst een week niet kon lopen, hoef ik nu alleen een dagje waakzaam te zijn. Er rekening mee houden en klaar, zo fijn.

En nu wordt het tijd om anderen hiermee te helpen, ik heb  er zo’n zin in.

Nog even een uitleg van wat Kinesiologie nu een beetje is. Kinesiologie staat voor Leer der beweging. Kinesiologie gaat uit van een holistische kijk waarin voor het lichaam biochemie(voedingsstoffen), structuur en stress in balans hoort te zijn. Is één van de drie uit balans dan kan het je lichaam veel energie kosten om dit te verhelpen. Dit gaat vaak ten kosten van andere processen in het lichaam, waardoor klachten ontstaan. Sommige onbalansen zitten er al jaren.
Goede redenen om naar een kinesioloog te gaan:

  • ervaar je klachten die je niet kunt plaatsen of waarvan de arts zegt dat  “het  tussen je oren” zit, maar heb je er wel degelijk last van?
  • Heb je het idee dat het wel eens aan voeding kan liggen of stress-gerelateerd?
  • Heb je last van vermoeidheid, slecht slapen, concentratie problemen, hoofdpijn?
  • Heb je last van acne, eczeem of andere huidklachten?
  • Ben je nieuwsgierig hoe je in balans kan komen en/of blijven?

Ben je geïnteresseerd? Maak een afspraak en laat je verbazen!

Lijkt het je leuk om samen met mij naar  antwoorden te zoeken, dan zou ik zeggen maak eens een afspraak. Waarschijnlijk zal je verbaasd staan en wordt je net zo enthousiast als ik.

Tot mijn examen wil ik zoveel mogelijk ervaring opdoen. Iedere dinsdag geef ik behandelingen van 1 á 1,5 uur voor een kleine bijdrage van € 20,- (normale consult prijs wordt v.a. 1 dec € 55,-)

Deze behandelingen zijn nog niet online te boeken. Heb je vragen of wil je een afspraak maken stuur dan een mailtje.

 

Geef een antwoord