IPL definitief ontharen goedkoop, maar is dit wel de oplossing?

Lees de ervaring van een klant die koos voor goedkoop ipl definitief  ontharen en er spijt van kreeg.

Laatst kwam er een man bij mij in de praktijk, hij had anderhalf jaar geleden een intake gehad voor ipl ontharing voor borst en buik. Hij wilde heel graag maar vond het bij mij te duur en had het bedrag er niet voor over. Nu was hij terug en vertelde dat hij ipl definitief ontharen ergens anders had laten doen, wat maar 10% van mijn prijs was. Bij mij gingen alarmbellen rinkelen, want zo duur ben ik niet, dus was het bedrijf spotgoedkoop. Dit kon nooit goed zijn.

15 ipl behandelingen verder en nog geen resultaat, maar wel lekker goedkoop.

Hij had iedere 3 weken een ipl ontharing gehad maar toen ik keek zag zijn buik eruit als een zebrapad. Wit was kleine haartjes, zwart was allemaal zwarte haren. Hij was dan ook in een kwartiertje klaar iedere behandeling en het deed helemaal geen zeer.

Ipl definitief ontharen, goedkoop maar zeer teleurstellend.

Hij was dan ook zeer teleurgesteld en ik ook. Op het bedrijf die klanten naar binnen trekt met een lekkere lage prijs en dan zonder verstand van mijn vak  wel snel geld willen verdienen. IPL krijgt hierdoor een slechte naam. Maar ik was ook teleurgesteld in mijn klant. Hij dacht zoals veel consumenten, als het goedkoop kan waarom meer betalen.

Resultaat was er niet, omdat dit ook niet kan voor 10% van een gemiddelde prijs.

Hij had naar mijn inzien nog geluk, het enige dat was gebeurt was dat hij veel tijd kwijt was geweest om er iedere keer naar toe te rijden, maar hij had in het ergste geval bij onkundig gebruik  ook brandwonden kunnen oplopen.

Ipl definitief ontharen moet je vakkundig laten doen. Daarvoor laten wij ons bijscholen

We kunnen niet verwachten dat we na gemiddeld 8 a 12 ipl behandelingen voor altijd van onze haren verlost zijn zonder dat er  bij onvakkundig gebruik problemen kunnen komen.

Dus waar let je op bij ipl ontharing

 • De kleur van je huid is altijd een paar tinten lichter dan de kleur van je haren.
 • Vraag na of iemand zijn diploma ontharingstechnieken heeft( navragen kan ook bij anbos)
 • Blonde, witte en grijze haren zijn niet mogelijk al verteld iemand je anders ( ipl werkt op pigment)
 • Altijd eerst een intake voordat je begint. Aan de hand van gezondheid, medicatie, huidskleur etc wordt bepaald of ipl de beste keus is.
 • Krijg een indicatie van de hoeveelheid behandelingen en weet dat niet 100% weg gaat maar ongeveer 85 a90 %, de rest wordt zachter.
 • Begrijp dat je niet binnen een jaar klaar kan zijn na uitleg van de haarcyclus
 • Heb een indicatie van de prijs,( gegoogled op internet) natuurlijk zit er wat verschil in maar hooguit zo’n 20%
 • Vertrouw op je gevoel, te mooi is zelden waar.

De man in kwestie heeft trouwens zijn eerste twee behandelingen in onze praktijk gehad. Het duurde veel langer, deed iets meer zeer, maar hij had er een goed gevoel over. Op naar de zomer (deze zomer minder haar, volgende zomer zonder overbeharing)

2 Reacties
 1. Na jaren van twijfelen ga ik wel of niet definitief mijn overbeharing weg laten halen heb ik gelukkig de beslissing genomen om het te gaan doen en heb ik er nu 2 behandelingen op zitten. Ik laat bovenlip,wangen, kin en hals doen. Na de eerste behandeling al enorm goed resultaat, ik sta nu al niet meer voor de spiegel en voel al redelijk glad aan. Sommige plekjes zijn tijdens de behandeling wat pijnlijk maar dat ik nu al zo goed resultaat heb is dat het waard. Voorheen deed ik iedere dag haren trekken met een pincet dat was ook gevoelig en mijn huid zag er daardoor geïrriteerd uit. Ik zou tegen iedereen willen zeggen die twijfels heeft, gewoon doen hoe eerder je begint des te eerder ben je klaar.
  Sandra

  • Beste Sandra, bedankt voor je reactie. Wat fijn om te horen dat je blij bent met je beslissing om bij mij met IPL je haren te verwijderen. Het eerste resultaat, om niet iedere dag voor de spiegel te staan en je zorgen te maken over je overbeharing is heel herkenbaar bij veel van mijn klanten. We zijn er nog niet maar het begin is er en voordat je het weet zijn de haren op een hand te tellen.