december stressDe December maand een hectische maand!

December is een maand waar de openhaard/kachel weer lekker aan staat en de  warme chocolade melk, ja met slagroom, op tafel komt. Een tijd om eens wat dichter bij elkaar kruipen, wat meer aandacht te schenken aan elkaar.

Maar het is ook een tijd van hectiek. Iedereen heeft het druk en heeft meer verplichtingen. Normaal zitten de dagen al zo vol. Nu moeten we ook nog naar het sinterklaasfeest met de kinderen of kleinkinderen, die kerstborrel op je werk kan je toch echt niet overslaan en iets maken voor het kerst diner op  school of sportvereniging is ook belangrijk, toch?

Waarom doen we ons dit zelf aan?

Regelmatig hoor ik in de wandelgangen, mensen die een hekel hebben aan kerst, al die verplichtingen die hierbij horen en al moe worden bij de gedachte om een hele dag met familie of schoonfamilie door te brengen.

We kunnen makkelijk mopperen maar hoe erg is het nu eigenlijk om bij elkaar te zijn. Onder het genot van heerlijk eten. Misschien mogen we even stilstaan met elkaar. Iedereen heeft waarschijnlijk wel iemand die hij/zij mist. Iemand die er dit jaar niet of weer niet bij is. Daarom is het fijn om de feestdagen  te vieren met mensen waar je van houdt. Want laten we eerlijk zijn we weten niet wie er volgend jaar niet meer  is.

Het kost misschien wat energie maar we krijgen er ook een hoop voor terug.

Want vergeet niet…….

Hoe verliefd je op je kind of kleinkind bent als je ziet hoe blij hij/zij wordt als hij/zij van sinterklaas een cadeautje krijgt. Al heb je een uur in de rij gestaan bij de kassa.

Te genieten als je kind met glimmende oogjes de klas in komt omdat je samen wat lekkers hebt gemaakt  voor het kerstdiner. Al weet  je dat de keuken gelijk een poetsbeurt nodig heeft.

Te lachen als je  even een dolletje maakt tegen je collega tijdens de kerstborrel, al weet je dat hij/zij waarschijnlijk te veel gedronken heeft.

Te waarderen als je samen met je vriendin op een  terrasje zit tijdens de kerstmarkt. Al moest je een half uurtje wachten voordat er een plekje was.

Te houden van diegene die moeite doet om voor jou dat ene cadeautje te kopen wat je stiekem toch graag wilde. Al zeg je dat hij/zij dat echt niet had hoeven doen.

Te geven en of dit nu een cadeautje of een kaartje is. Maar misschien nog wel het belangrijkste om te geven is je tijd.  Want dat is waar het werkelijk om draait, tijd en moeite voor elkaar!

Daarom wens ik iedereen een heerlijk hectisch decembermaand en liefdevolle feestdagen met tijd voor elkaar.

 

 

 

Geef een antwoord